precision fit

Waarom Precision Fit?

Precision Fit is een investering in het plezier van het rijden op uw fiets en een toewijding om harder, langer of comfortabeler te fietsen dan voorheen. Het gaat erom dat u dichter bij uw fietsdoelen komt, wat ze ook mogen zijn. Een goede pasvorm helpt u daar te komen door uw rijpositie te idealiseren voor efficiëntie en comfort. Hoewel Precision Fit is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat Trek-atleten in staat waren om maximale kracht op de pedalen te zetten met maximale efficiëntie, heeft de ervaring ons geleerd dat het ook een veel bredere toepassing heeft.

Pijn is geen normaal onderdeel van fietsen, en hoewel er geen one-stop-oplossing is voor chronisch ongemak en de belemmerde prestaties die ermee gepaard gaan, kunnen high-tech analyse en de inzichten van ervaren professionals de ervaring van iemand aanzienlijk verbeteren op de fiets. Het bereiken van uw trainingsdoelen wordt gemakkelijker met een high-tech-analyse die is afgestemd op uw lichaam en rijstijl. Dit is waar Precision Fit van pas komt.

Precision Fit is meer dan een programmatisch systeem om componenten en hun positie aan te passen. Het is een discussie, evaluatie en analyse die leidt tot unieke oplossingen voor de unieke uitdagingen en behoeften van individuele fietsers.

Maak een afspraak om u te laten opmeten.

De Trek Precision Fit filosofie

Laat uw fit niet over aan een formule. Trek gelooft dat de beste pasvorm wordt bereikt met een combinatie van analyse en persoonlijke zorg. Onze technici zijn getraind om de nadruk te leggen op uw doelen en voorkeuren, zodat u met een fit vertrekt die precies de voordelen oplevert die u wilt.

anatomische analyse

Anatomische analyse

Dit deel van de vergelijking gaat helemaal over het bepalen welke unieke eigenschappen van uw lichaamsbouw en bewegingsbereik van invloed zijn op de rijkwaliteit. Technici richten zich erop om u in de positie te brengen waar u de meeste kracht op de pedalen kunt uitoefenen en die kracht zo lang mogelijk vast te houden.

individuele focus

Individuele focus

Individuele focus betekent een dialoog aangaan over uw doelen, wat u tegenhoudt en hoe u uw rij- of rijkwaliteit zou willen verbeteren. Bij Precision Fit draait alles om het vinden van de juiste setup voor jou en alleen jou, en dat begint met de juiste vragen.

kritisch bekijken

Kritisch denken

Precision Fit is empirisch onderbouwd, maar de gegevens worden geval per geval geanalyseerd, waarbij de focus van de klant centraal staat. We hebben geweldige technologie om gegevens te verzamelen over elk element dat van invloed is op comfort en prestaties, maar uiteindelijk zijn deze gegevens zo goed als de technicus die over de kritische denkvaardigheden beschikt om ze in uw situatie toe te passen.

Het Precision Fit-proces

Precision Fit koppelt een persoonlijk begrip van uw relatie met fietsen en uw fiets aan geavanceerde sportwetenschappelijke technologieën en kwantitatieve analyse. Precision Fit houdt rekening met zowel voorkeur als prestatie, waardoor het toepasbaar is op iedereen die meer plezier uit zijn fiets wil halen.

interview

Interview

Tijdens het interview krijgt de Precision Fit-technicus een idee van wie jij bent als rijder en wie je wilt zijn. In het interview wordt gekeken naar fysieke fitheid, het type rit dat u voornamelijk doet of wilt doen en eventuele huidige of vroegere verwondingen. We zullen vragen waar u ongemak ervaart op de fiets. Onze technici zijn eerst getraind om te luisteren, en daar wordt het proces op u afgestemd.

Beoordeling naast de fiets

Beoordeling naast de fiets

De beoordeling naaast de fiets is een uitgebreide reeks metingen en tests die de juiste maat bepalen, naast een basismeting van kracht en flexibiliteit. De technicus beoordeelt de uitlijning en de grootte van kritieke lichaamsdelen en beoordeelt uw houding. U voert basiskrachtoefeningen en flexibiliteitstests uit om te zien wat voor soort opstelling uw lichaam werkelijk aankan. Dit nauwkeurige gevoel van waar u fysiek bent, zal de technicus begeleiden terwijl u op de fiets stapt.

Beoordeling op de fiets

Beoordeling op de fiets

Met een grondig begrip van je achtergrond, doelen en fysiologie, is het nu tijd om op de fiets te stappen. De beoordeling op de fiets werkt vanaf de grond af, waarbij de juiste positionering van het zadel wordt geëvalueerd voor een optimale kniebuiging. De technicus stelt uw schoenplaatjes in, zodat u zich in het midden van het pedaal bevindt en bij elke slag maximaal vermogen krijgt. Ze zullen uw houding evalueren en de lengte en positie van het stuur aanpassen om u een neutrale wervelkolom te geven, de meest comfortabele en efficiënte positie om op de fiets te zitten.

Gesteund door gegevens

Precision Fit-technici hebben geweldige tools tot hun beschikking die zijn ontworpen om de beste concurrenten van de sport te evalueren. Neem contact op met uw plaatselijke dealer om te zien of zij deze technologische analyses aanbieden als onderdeel van hun Precision Fit.

Fit Bike

Fit Bike

Technologische analyse begint allemaal met de Fit Bike, een puur op maat ontworpen tool die een breed scala aan aanpassingen mogelijk maakt, zowel voor als achter, en is gekoppeld aan software om alles te analyseren, van het vermogen tot de positionering van de rijder. Alles wat op een fiets verstelbaar is, is op de Fit Bike tot op de millimeter instelbaar, en veel aanpassingen kunnen worden gemaakt terwijl de berijder trapt, waardoor ze direct het verschil voelen dat kleine veranderingen kunnen maken. Er kunnen verschillende rijomstandigheden worden gesimuleerd.

Zadeldrukanalyse

Zadeldrukanalyse

De keuze en afstelling van het zadel is enorm belangrijk voor zowel comfort als prestatie. Tot Precision Fit moesten deze aanpassingen worden gemaakt op basis van de subjectieve uitleg van de rijder over hoe ze zich voelden in het zadel. Met behulp van een drukgeactiveerd bord dat is gekoppeld aan analysesoftware, kunnen we identificeren waar uw zitbeenderen zijn, uw exacte locatie op het zadel en drukpunten die problematisch zijn. Dit stelt de technicus in staat om tot op de millimeter af te stellen en voortdurend hun doeltreffendheid te evalueren bij het verminderen van drukpunten en het verbeteren van de positionering op de fiets.

Motion Capture dynamische analyse

Motion Capture dynamische analyse

Het menselijk oog kan ongeveer 17 beelden per seconde bevatten en kan veel van de kleinste bewegingen op de fiets niet opvangen. Precision Fit maakt gebruik van een Motion Capture Camera van 60 frames per seconde om de subtielste fijne kneepjes van uw pedaalslag en positionering te identificeren. In combinatie met analysesoftware worden de beelden die deze camera levert, vergeleken met een gewenste set hoeknormen en bereiken om inconsistenties te identificeren. Door deze high-speed video te gebruiken, zijn technici in staat om een ​​analyse van uw biomechanica en beweging uit te voeren die simpelweg niet zo grondig met het blote oog kon worden gedaan.

*Belangrijke mededeling: we willen u erop wijzen dat geldende kortingen niet van toepassing zijn op lease-fietsen. Onze excuses voor eventuele ongemakken en bedankt voor uw begrip. Als u hierover nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.